Midsommer 1994 blev l.- kildernes lejlighed sat til salg og salgspapirerne mere end antydede, at den lille sydterrasse indgik i handelen.

         Hvis det ikke skulle blive alt for kompliceret at redde terrassen som fællesareal, skulle der ageres kvikt. Jeg udfærdigede derfor hurtigt et forslag, som jeg indleverede til ejerforeningens bestyrelsesmedlemmer samt anbragte på begge opslagstavler -- bestyrelsen skulle ikke have nogen muligheder for at fortie sagen, hvilket den alligevel forsøgte, idet mine opslag om emnet overordentlig hurtigt blev revet ned af forskellige af bestyrelsens medlemmer som f.eks. Leif Sundby!

Kbh.Ø.: 29.juni 1994


Til Ejerforeningen Halsskovgade 2-4:


Forslag til øjeblikkelig Udførelse!

I et brev fra SteenLyngfeldt har jeg i dag modtaget oplysning om, at lejlighed 502 er til salg.

Jeg foreslår, at den lille, sydvendte tagterrasse i denne anledning med omgående virkning tilbagedrages til Ejerforeningen Halsskovgade 2-4 og at sælgeren herfor ydes en kompensation svarende til den oprindelige afståelsessum.

. . . . . . . . .Venligst

Jørgen Holm-Jensen

Aktuèl sommerfinformation: opslag 1994

Kbh.Ø.: 25. juli 1994

Aktuèl sommerinformation:
Terrasse-kuppet.

DEN STORE TAGTERRASSE, som vi kan glæde os over, når vi har tid og vejret er godt, har ikke altid været den eneste fællesterrasse for husets beboere. De to små terrasser, den ene nordvendt og den anden sydvendt, var for en halv snes år siden også fællesareal! Da den store, østvendte terrasse mangler sol om eftermiddagen, blev den ene af de små terrasser, nemlig den sydvendte, en trøst for de beboere, der ikke havde formiddagen til deres rådighed.
Idyllen varede imidlertid ikke ved, for pludselig en sommerdag fandtes låsen til den lille, sydvendte terrasse udskiftet! Det var sket i stilhed og der var ikke blevet tilbudt nøgler til beboerne. Det gik man så og undrede sig over, til ejerforeningens årlige, ordinære generalforsamling endelig oprandt.

På denne blev (af bestyrelsen!) luftet formodninger om en mulig indlemmelse af de små terrasser i de tilstødende taglejligheders i forvejen ganske store terrasser. Ingen medlemmer forstod formålet med en afståelse af de små terrasser og ingen andre end bestyrelsen (d.v.s. 5te-salsbeboere, Carsten Fogt o.a.) viste idéen den ringeste imødekommenhed. Et par medlemmer gjorde tilmed ophævelser over den forringede adgang, men det yderste, bestyrelsen ville strække sig, var at udlåne en nøgle, hvergang nogen ville benytte en af de små terrasser (Kun varmemesteren og ejerne af taglejlighederne var i besiddelse af disse nøgler). Dette tilbud faldt afgjort ikke i de menige medlemmers smag og der var optræk til et krav om retablering af helt uhindret adgang til alle terasserne. Uheldigvis kom en 4de-sals beboer ("Kari") under diskussionen til at nævne de uløste fugtproblemer, denne etage længe havde været plaget af. Dirigenten (E.Suenson, der ydede Palmquist sin ubegrænsede støtte) greb og udnyttede behændigt denne mulighed for en afledningsmanøvre og (med henvisning til en "expertudtalelse") beskyldte han beboerne i disse lejligheder for selv at være årsag til fugtdannelserne. Denne påstand udløste en del protest fra de berørte og bortledte således opmærksomheden fra den luskede terrasse-affære.

Den efterfølgende vinter ville bestyrelsen skaffe sig det materiale, der skulle legalisere en inddragelse af de små fællesterrasser. Bestyrelsesmedlemmerne valgte ikke at bruge den sædvanlige fremgangsmåde med indkaldelse af to på hinanden følgende extraordinære generalforsamlinger. I stedet udsendte man den ene serie af propaganda ledsaget af stemmesedler efter den anden; for hver gang blev formuleringen mere svævende og upræcis. Antagelig har de trykte henvendelser (årstiden taget i betragtning) udløst få og dæmpede reaktioner fra foreningens menige medlemmer, hvilket bestyrelsen til sidst efter eget behov har tolket som et stiltiende samtykke --- og de små terrasser ikke alene forblev aflåste, men integreredes gradvist i de tilstødende taglejligheders terrasser.
Det er vist overflødigt at tilføje, at, bortset fra varmemesterlejligheden i nr.4, tilhørte taglejlighederne folk fra ejerforeningens bestyrelse eller "inderkredsen" omkring denne. - -- Kom så ikke og påstå, at ejerforeningen ikke varetager sine medlemmers interesser!

Det hører med til historien, at flere af disse lejligheder kort efter blev handlet og værdien af de små terrasser således réaliseret.

. . . . . . . . . . Venligst

J.Holm-J.


Trods indlevering og opsætning af mit forslag om, at de små fællesterrasser skulle gives tilbage til fælles brug, lod bestyrelsen som intet var hændt. Forslaget optrådte ikke som punkt på dagsordenen ved den ordinære generalforsamling 1994 og næsten hele generalforsamlingen forløb uden at emnet var blevet bragt på bane. Bestyrelsen brugte i stedet tiden på at nedrakke de forskellige mennesker (f.eks. mig, som fru Leunkilde bl.a. betegnede "en grotesk undtagelse"), der var kommet på tværs af dens lyssky affærer.
         Et af generalforsamlingens sidste punkter var "eventuèlt". Forinden havde fru L.-kilde fornærmet trukket sig ud af bestyrelsen og hendes fornærmelse nåede nye højder, da jeg pænt forespurgte om adgangen til de små fællesterrasser.

         Nedenstående et uddrag af den debat, der fulgte:



Markante synspunkter fra terrasse-diskussionen
Ordn. Generalforsamling efteråret 1994.


?

Er det muligt, at der til næste sommer kan blive adgang til de fælles, små terrasser -- specielt den mod syd -- så alle beboerne kan komme derop?

Afgående formand: IKKE SÅLÆNGE JEG BOR HER UDEN SVÆRDSLAG! Hvis der næste år -ØH- skal være adgang til den lille terrasse -- der er et område på 14-15 kvm. -- sætter vi et rækværk op til vores stykke. Hvis vi gør det, vil der være sol på det lille stykke i ca. 3 kvarter. Hvis det skal være problemet, så gør vi det bare sådan, men jeg synes det er en ualmindelig dårlig idé, for der er ikke nogen, der er oppe på den terrasse - den der er der -- -ØH- der er sol fra kl. 4 om eftermiddagen og -ØH- -ØH- -ØH- der er nogen, der ligger om formiddagen og studerer og får lidt sol på maven -ØH- -ØH- der er ikke noget sol, heller ikke efter kl.4.

Pernille: Hvis det er et fælles areal, skal der være fælles adgang, hvad enten der er sol eller ej... afbrydes af:

Afgående formand:
         Det må du lige sige, hvad du vil om, men jeg giver mig ikke.... ..... Det er -ØH- der er ikke blevet inddraget -ØH- om jeg må sige det sådan, men de som har boet der tidligere har følt sig generet -ØH- af at -ØH- ikke have kunnet være der, plus at det har noget at gøre med vores forsikringer. Forsikringerne vil -ØH- blive dyrere, hvis vi har adgang til terrassen. Man kan -ØH- ikke komme derud, hvis man ikke har en nøgle, det er korrekt.


         En beboer bemærker, at hun i 1981 har købt en lejlighed med adgang til den lille terrasse.
Afgående formand: Jar! Til det lille stykke på 16 kvm.
         Beboeren forklarer, hvorledes man havde nøgle til at gå derop og at man ikke bare kan inddrage sådan noget.

Varmemesteren:
Der -ØH- kan -ØH- der er -ØH- ingen -ØH- tvivl om, at det der er et fælles område, der er i orden. MEN! begrundelsen for at bruge den er, at man skal ud og slikke sol og det kan man ikke ! Solen -- den kan -ØH- til enhver tid komme på samme måde -ØH- som til den nordvendte terrasse -- fordi jeg er da ikke interesseret i, når jeg går i bad og går rundt i bar figur -ØH- at der er nogen, der siger NÅH! det vil da være os nok med -- og kigger ind ad vinduerne hos mig -- også som Inge har nævnt af forsikringsmæssige spørgsmål så bliver det samme og det var så det -ØH- af hensyn til forsikringen og så er der ikke noget sol, hvis man sætter en klappardadap! det er lige nøjagtigt midt på dagen i en times tid -- Javel!

         En mandlig beboer (nemlig Nils Klausen, der selv er i færd med at annektere en fællesterrasse) støtter Varmemesteren med argumenter, der afslører, at han tror, vi om sommeren ser solen lige så meget i Nord som i Syd.
          Nogle kvindelige medlemmer understreger, at man godt kan nyde at sidde på terrassen om sommeren, selvom der er skygge. En af dem spørger, hvad der var dengang "de andre" boede der.

Afgående formand: Der var ikke noget!

(hvilket også er løgn!)

Medlemmet: Kan der sættes en låge op, så folk ikke kan gå ind til Jer?

Afgående formand: Vi vil da ikke have, at folk kan se ind til os! Den terrasse er da vores! og der sætter vi et hegn op så man ikke kan se over det!
____
.
.
.
.
.
____
Afgående formand: Vi truer da ikke med at sætte et hegn op! Det bliver Ejerforeningen, der kommer til at gøre det; for det kan ikke være os .... det er ejerforeningens medlemmer, der kommer til at gå ind på vores terrasse, hvis der bliver åbent!
___
.
.
___
Varmemesteren: -ØH- Her er -ØH- en -ØH- sag, der er 10 år gammel fra længe -ØH- før vi flyttede -ØH- ind, men det er fordi Holm-Jensen, der godt kan lide at -ØH- underholde sig, som -ØH- vi har fundet ud af i årets løb -ØH- og nu har han altså pludselig fået øje på os -ØH- heroppe, men principielt er det da rigtigt ( vrøvle...vrøvle) men det -ØH- vi har planer om -ØH- (vrøvle...vrøvle) -ØH- at lave en udestue, men det har da samme indflydelse på solen -- den er der bare ikke! Der er ligemeget.

Afgående formand: Altså det der terrasse -ØH- det de -ØH- det der lige udfor vores lejlighed -ØH- det har vi eneret på og bruge og derfor bruger vi det ligesom det passer os -- det kan jeg love for -- og derfor går vi deroppe uden tøj på f. eks. og vi synes faktisk ikke det er særlig morsomt, at resten af ejendommen stiller sig op og glor på, hvad vi laver ......

          Carsten Fogt 'runder diskussionen af' med en bemærkning om, at "hensynet til Langkilderne kommer først."      !!!!!


-oOo-

14/10/99