Bestyrelsen mindes om sin passivitet.

Kbh.Ø.. . . . . . . . . . . . . . . . . 14. juli 1996

Til bestyrelsen for Ejerforeningen Halsskovgade 2-4:

3 Forsømte Sager

Udbryderen
Den 8/6-96 kom endelig et opslag med et mødereferat fra Ejerforeningens bestyrelsesmøde d. 9/5-96 -- godt en måned tidligere. I referatet kunne man læse, at der nu var åbnet for adgang til de små fællesterrasser.
Den 10/7-96 kunne man studere referatet fra et efterfølgende bestyrelsesmøde -- afholdt d. 13/6-96 -- altså igen næsten en måned til referat. I dette oplyses, at en person er brudt ud på den lille sydterrasse og at man vil afstå fra at politianmelde episoden.
Nu må man jo forudsætte, at forfatterne til de to referater er hæderlige mennesker, der loyalt gengiver indholdet af de afholdte bestyrelsesmøder og i øvrigt holder sig til sandheden.
Men siden udbryderen har opbrudt en dør, så den har fået indbrudsskader og måtte repareres, kan der da ikke have været åbent? Eller forholdt det sig sådan, at "personen" blot ikke havde ret til at færdes på omtalte terrasse og derfor manglede en nøgle?
For at besvare det sidste spørgsmål først: "personen" har og havde som medejer fuld ret til at skaffe sig adgang samt at opholde sig på det pågældende areal. Han er imidlertid sammen med ca. 80 andre beboere gennem en halv snes år på svindelagtig vis blevet forhindret i at udnytte dette medejerskab. At han endelig hævder sin ret opfattes af ejerforeningens siddende bestyrelse som en kriminel handling og bestyrelsen overvejer følgelig at anmelde forholdet til politiet. Den vælger (officielt) imidlertid at gøre det, den plejer -- nemlig ingenting, hvilket "er helt uacceptabelt" (citat).

Tyveri
I november 1995 -- nogenlunde samtidig med hr. L.-kildes fratræden fra jobbet som fyrpasser -- forsvandt en del af ejendommens vedligeholdelsesudstyr sammen med nogle rengøringsmidler. Blandt de forsvundne effekter var et gult sækkestativ, der igennem nogle år havde været fast element i varmemesterens permanente gård-udstillinger. Stativet, hvis nyanskaffelsesværdi ligger omkring 2700 kr., skulle ifølge hr. L.-kilde være blevet stjålet af genboejendommens vicevært.
Selvom ejerforeningens bestyrelse var fuldt informeret om forholdet, foretog den sig bogstaveligt talt intet. Tyveriet blev end ikke drøftet på noget bestyrelsesmøde -- heller ikke under "eventuelt"!
Politianmeldelse er som bekendt en nødvendig betingelse for at få udbetalt erstatning for stjålne genstande. Ejerforeningen er efter sigende tyveriforsikret. Følgelig må man gå ud fra, at ejerforeningens bestyrelse ved helt at ignorere tyveriet har øget foreningens udgifter.

Uretmæssig tilbageholdelse af ejendommens papirer
Ejendommens vedligeholdelse er, med ansættelsen af Erik Olsen som vicevært, igen kommet i kyndige hænder. For ham såvel som besøgende håndværkere vil ajourførte, tekniske tegninger over ejendommens konstruktion og infrastruktur være en stor lettelse (d.v.s. besparelse). Naturligvis fandtes oprindeligt en samling af "blåtryk", men de "forsvandt", da L.-kilde/Sundby-æraens mørke sænkede sig over ejerforeningen og kom først for dagens lys igen under et bestyrelsesmøde i efteråret 1995, hvor hr. L.-kilde pludselig sad og blærede sig med dem. Det var helt tydeligt, at de foreliggende tegninger var originale og adspurgt, hvor han havde dem fra, svarede han, at "det var nogen, han havde". Endvidere lovede han at efter mødet sætte dem på plads, hvor de hørte til, d.v.s. i boilerrummet, hvilket som venteligt ikke skete. Tegningerne må derfor (sammen med den "bortcensurerede" del af ejerforeningens arkiv) formodes stadig at være i L.-kildernes højst uretmæssige besiddelse, hvilket "er helt uacceptabelt" (citat).
Faktisk foreligger igen et eksempel på simpelt tyveri! Det er yderst påfaldende, at ejerforeningens bestyrelse hverken har drøftet problemet eller har forsøgt at få udleveret de omtalte dokumenter. Ikke mindre påfaldende er formanden Carsten Fogts totale mangel på interesse for sager af denne natur.

Ovenstående 3 beskrevne sager er fælles om dels at være mangelfuldt og forkert forvaltet af ejerforeningens bestyrelse og dels at have berøring med L.-kilderne. Jeg forlanger at der indgives politianmeldelse i alle 3 sager. De 2 tyverisager er oplagte politianliggender til forskel fra "udbrydersagen", hvor det politimæssige er af højst tvivlsom karakter og bestyrelsen som informeret part er meddelagtig. Besynderligt nok har bestyrelsen i netop denne sag fundet det passende at overveje en anmeldelse -- så kan man jo i hvert fald rose sig af at have gjort noget!

Jørgen Holm-Jensen


-oOo-

3/1/00