Det ses, at der er gået en rum tid fra afholdelsen af mødet til referatet blev skrevet. Endnu længere tid er gået, inden det blev gjort tilgængeligt for ejerforeningens medlemmer: næsten 2 mdr.
       Snyltegæsten deltager fortsat uden at vi aner, hvorfor. Bestyrelsens formand anføres sidst i rækken af mødedeltagere -- og med god grund! Man har ikke indtryk af, at han yder noget til ejerforeningen udover dårlig etik.

EJERFORENINGEN HALSSKOVGADE 2-4, 2100 KØBENHAVN Ø
REFERAT AF BESTYRELSESMØDE
Tid:
21. april 2009
Deltagere:
Carsten Fogt (Næstformand)
Susanne Ullman (Bestyrelsesmedlem)
Peter Vestergaard (Bestyrelsesmedlem)
Birgitte Thomsen (Bestyrelsesmedlem)
Mogens Bilde (Gæst)
Niels Klausen (Formand)

Bemærkninger til sidste referat:
Der var ingen bemærkninger.

Elevatorer:
Som det er ejerne bekendt, har der i en periode været hyppige problemer angående driften af ejendommens elevatorer. De er for nyligt blevet foreløbigt repareret, men det er et spørgsmål, hvor længe en egentlig renovering kan udskydes.
Foreningen har senest modtaget renoveringstilbud af 24. marts 2009 fra Dansk Elevator Service ApS, men bestyrelsen ligger også inde med andre tilbud på arbejdet. Alle renoveringsarbejder vil imidlertid overstige kr. 200.000. Bestyrelsen har på den baggrund, af økonomiske hensyn, besluttet at se tiden, herunder nærmere overveje de mulige tekniske løsninger, indtil næste regnskabsår, der starter 1. juli d.å., inden der tages endelig stilling i sagen.

Parkering:
Bestyrelsen har i sin følgen op på problemerne omkring den uretmæssige parkering på ejendommens fællesarealer aftalt møde med CarPark om sagen den 24. april. Ideen er, at selskabet skal have bemyndigelse til at overvåge vort område og udskrive afgifter til ejerne af de biler, der er parkeret uden for de afmærkede områder.
Mødet er nu afholdt, og bestyrelsen fik etableret en udmærket dialog med selskabet. Inden der dog kan ske mere i sagen, er det nødvendigt, at Foreningen indhenter tilladelse hos kommunen til, at en privat virksomhed kan udskrive afgifter på vore arealer.
En sådan ansøgning er indsendt, og svar afventes. Når der foreligger nyt i sagen, vil ejerne blive nærmere orienteret om de regler mv., der kommer til at gælde for en eventuel aftale med CarPark.

Etablering af fælles postkasseanlæg i ejendommen:
Angående det nye postkasseanlæg, vi lovmæssigt er nødsaget til anskaffe, jf. tidligere referater, arbejder bestyrelsen fortsat med de modtagne tilbud. Der desuden aftalt møder med flere af udbyderne angående afklaring af diverse tekniske spørgsmål.
Også i denne sag vil ejerne blive nærmere orienteret, når der er taget endelig stilling til, hvilket tilbud der må for anses at være mest optimalt for vor ejendom.

Diverse:
Der har i en periode været problemer med det varme vand. Bestyrelsen har modtaget klager fra flere ejere om, at vandet ikke var varmt nok og, at der ikke var tryk nok på vandet i deres streng.
Bestyrelsen har orienteret viceværten om sagen og bedt ham være opmærksom på problemet. Det er endnu ikke fuldt belyst og løst, men sagen vil løbende blive fulgt op, evt. i samarbejde med ABR.
Referat dato:
17. maj 2009
Referent:
Carsten Fogt

Det forekommer, at sagen om ulovlig parkering går påfaldende langsomt. Det har den gjort fra starten og meget tyder på, at der er tale om almindelig forhaling.
       Det virker ikke sandsynligt, at kommunen skal indblandes, men når man er så dum at henvende sig, griber den selvfølgelig chancen.
       Oprettelse af en fungerende parkeringskontrol har fundet sted flere steder i det lokale samfund. Det burde derfor være ren rutine at etablere et nyt domæne. Når det skal gå så langsomt i Halsskovgade 2+4, er det, fordi bestyrelsen i virkeligheden ser en fordel i at lade de chaotiske forhold vare ved, hvilket sikkert er udtryk for helt private interesser.

Ligeledes synes det at trække ud med postkasserne og også hér er bestyrelsen på vildspor. Med folketingets vedtagelse i hånden kan man påberåbe sig det legale i at have kasserne hængende i kælderen. Der er ingen grund til at lefle for postvæsenets fine fornemmelser. Hvis det stod til posthuset, skulle modtagerne betale gebyr for at få lov at hente deres post på posthuset.
       Tilbage er kun at træffe en aftale med en leverandør. ABRs indblanding er unødig, tidsrøvende og kostbar.

Defekter på ejendommens infrastruktur skal meldes direkte til fyrpasseren, der uden tøven skal bringe udstyret i orden. I sådanne sager kommer bestyrelsen, dens strategiske overvejelser og al dens verbale akrobatik til besvær.
       Det er interessant, at beboerne efter min kampagne 2007-2008 for ordentligt VBV er blevet opmærksomme på forholdet.
       Mange af de problemer, der opstår med ejendommens installationer, er en direkte følge af manglende tilsyn. I mange tilfælde er tydelige tegn på fejl under udvikling blevet ignoreret, indtil et akut svigt var en kendsgerning.
-oOo-

22-06-09