Forslag til ejerforeningens ordinære generalforsamlig 2011.
Ændring af trappeafsats ved nr.2
Problem: Foran gadedøren til nr. 2 opstår efter kraftig nedbør en stor vandpyt. Ulempen har eksisteret i årevis og der er ingen grund til at tro, at 'den går over af sig selv'.
Bestyrelsen har ladet fænomenet fotografere -- som om det skulle hjælpe noget -- men har ellers ikke foretaget sig videre i sagen.
En jævn murer kan med gængse hjælpemidler let orientere sig om problemets omfang og efterfølgende rette det.
Forslag: Cementoverfladen ændres, så vandet hurtigt kan løbe væk.
___
Reparation af murværk
Problem: Muren til afsatsen under gadedøren ved nummer 2 blev påkørt af en truck og således skadet under arbejdet med nedlægningen af den sydlige fjerdedel af gårdhaven.
Forslag: Murværket til afsatsen under gadedøren ved nummer 2 repareres.
___
Ejendommens infrastruktur
Problem: Der kan gå meget lang tid fra en fejl på ejendommens infrastruktur opstår, til den kommer til bestyrelsens og varmemesterens kendskab. Ydermere er tilkaldte håndværkere overladt til sig selv og der er ingen kontrol med det udførte arbejde.
Som eksempel kan nævnes det tilbagevendende problem med det varme brugsvand: Fra Juli 2011 har det atter været utilstrækkeligt varmt til at hindre bakterievækst. Regelmæssigt tilsyn ville forlængst have ført til, at fejlen var blevet rettet.
Et andet eksempel er de faldstammer, der fører vand fra altaner og terrasser ned til kloakken. Trods påmindelser i Februar og April 2011 blev disse faldstammer ikke efterset efter vinteren 2010/2011 og skaderne bestod endnu, da kraftig nedbør ramte København 2/7-2011. Resultatet kan nu beundres som store fugtskjolder på ejendommens mure.
Forslag: Der føres rutinemæssigt tilsyn med og vedligeholdelse af ejendommens infrastruktur. Til formålet udarbejdes en detailleret vejledning og observationer (indgreb, målinger og iagttagelser) indføres i en driftsjournal. Desuden modtager og vejleder varmemesteren de tilkaldte håndværkere og kontrollerer det udførte arbejde.
___
Information
Problem: Ejerforeningens bestyrelse er uvillig til at delagtiggøre ejendommens ejere i driften af ejendommen og oplysninger om ejendommens tilstand. Desuden er mødereferater fra bestyrelsesmøderne efterhånden kun mødereferater af navn.
Forslag:Alle tilsynsrapporter gøres frit tilgængelige på ejerforeningens hjemmeside. De er ejernes ejendom og ejerne skal derfor have fri adgang til dem.
Der strammes op på rapportskrivning, så møderapporter dels afspejler mødernes fulde og sande indhold, dels gennemlæses og godkendes af alle bestyrelsesmedlemmer og dels udkommer hurtigt efter afholdte møder.
En adresseliste indeholdende medlemmernes E-post-adresser oprettes og anvendes ved udsendelse af møderapporter. Ikke-internetbrugere modtager automatisk en udskrift af møderapporterne fra administrator.
Info: Ejerforeningens bestyrelse ynder at betegne foreningen som demokratisk, men bestyrelsen erkender ikke, at information er en uadskillelig del af begrebet demokrati.
Under den ordinære generalforsamling 2010 erklærede ejendommens administrator med brask og bram, at frigivelse af informationer om ejendommen og dens drift ville skade ejendommen. Ytringen, der må betegnes som en principerklæring fra ejerforeningens bestyrelse, blev ikke gengivet i generalforsamlings-referatet, hvilket er endnu et eksempel på manglende information.
Gebyrfeber
Problem: Administrator opkræver urimelige gebyrer for at levere enkelteksemplarer af formularer og tilsynsrapporter.
Forslag: Udskriftsopgaver af denne karakter flyttes til et af de lokale printerfirmaer og distribution overlades til varmemesteren.
Info: Under den ordinære generalforsamling 2010 varslede administrator, at gebyr for aktudskrifter ville stige til groteske 750 kr.
Natsænkning på centralvarmen.
Problem: Ejendommen har i flere år været belemret med natsænkning på centralvarmeanlægget, hvilket bl.a. betyder, at det er vanskeligt om aftenen at opvarme en kold bolig.
Forslag: Anlæg for natsænkning demonteres og smides væk.
Info: 'Københavns Energi' forbyder natsænkning.
Natsænkning giver ingen besparelser og er en klar ulempe.
Ejerforeningens bestyrelse har gennem flere år modarbejdet forslaget om demontering af natsænkningen uden en eneste gang at præsentere et lødigt argument for sin handlemåde.