Bestyrelsesmødet er det første siden foråret. 'Referatet' derfra kom først på nettet efter den 19. aug.
       Det er lykkedes for Carsten Fogt i dette korte 'referat' at demonstrere den lidet tiltalende mentalitet, der præger bestyrelsens arbejdsform. Desuden fremgår det tydeligt, at bestyrelsen stort set er uvidende om ejendommens tilstand og funktioner. Endelig luftes bestyrelsens hang til monstrøse løsninger og trang til at trænge ind i de private boliger under mildest talt besynderlige påskud.
       'Referatet' indledes med en opremsning af de mere eller mindre diminutive projekter, der endelig er blevet afsluttet i løbet af sommeren. Det yder ingen oplysninger om de enkelte aktiviteter; bestyrelsen mener faktisk ikke, at ejerforeningens medlemmer har behov for information om noget som helst.
       De behandlede emner er enten de evige gengangere (grafitti) eller nyligt opfundne problemer (låse, vand- og varme-ventiler). Aktuèlle, jordnære sager enten fortrænges eller er slet ikke trængt ind til bestyrelsens bevidsthed.


Referat af bestyrelsesmøde
6 august 2007.
Deltagere: Niels Klausen, Carsten Fogt, Susanne Ullman, Birgitte Thomsen, og Peter Vestergård, gæst: Mogens Bilde.
Bemærkninger til sidste referat: Der var ingen bemærkninger.
Reparation af murværk på facade ved Halsskovgade 2: Arbejdet er afsluttet.
Etablering af belysningsarmaturer i opgang 2: Arbejdet er afsluttet.
Etablering af udvendige belysningsarmaturer ved opgang 2 og 4: Arbejdet er afsluttet.
Beskadigelse af havefliser og asfaltbelægning fra lift, der har betjent Holbækgården: Havefliser og asfalt, der var beskadiget, er retableret af Holbækgården uden udgift for Ejerforeningen. Som en gestus har Holbækgården samtidigt repareret nedsunkne sten i indgangspartiet ved vor indgangsdør nr. 2.
Grafittibekæmpelse: Bestyrelsen har kontaktet All Remove Danmark ApS og modtaget tilbud om fjernelse af den aktuelle graffiti. For fortsat at følge op på grafittibekæmpelsen har Bestyrelsen samtidigt fra selskabet modtaget tilbud om et ”anti-graffitiabonnement”, der årlig vil beløbe sig til ca. kr. 10.000. Bestyrelsen har accepteret tilbudene.
Opskuring af gulve og trappeløb i trapperum: Arbejdet er afsluttet.
Udskiftning af dørlåse på yderdøre og udskiftning af dørpumper på elevatordøre: Det har vist sig at kræve ”to hænder” at lukke yderdørene op samt, at yderdørene på tagterras-sen ikke kan aflåses. Dørpumper på elevatordøre er for de flestes vedkommende gamle og svære at justere. Bestyrelsen har derfor igangsat nødvendige udskiftninger af dørlåse og dørpumper.
Cykelstativ på areal med nyetablerede havefliser ved opgang 2: Bestyrelsen overvejer at etablere cykelstativer på det nye fliseareal, idet kapaciteten af udvendige cykelstativer herved kan øges. Der er ikke taget endelig beslutning i sagen, da der er en række praktiske muligheder, bestyrelsen ønsker at gennemgå nærmere.
Parkeringsforhold efter indførelse af nye kommunale parkeringsregler i området: Det har vist sig, at der er sket en ændring i området, efter at kommunen har indført nye regler pr. 25. juni 2007 med betaling for at parkere. På hverdage er der nu generelt mange ledige parkeringspladser i området. Parkeringspladserne i Halsskovgade betragtes tilsyneladende som kommunale og dermed som omfattet af de nye parkeringsregler, idet parkeringsvagten udskriver parkeringsafgift, og bilisterne køber parkeringsbilletter. Såfremt, der er ønsker fra Ejerforeningens medlemmer om leje af parkeringspladser i Halsskovgade, vil bestyrelsen undersøge muligheden for, om de kan afmærkes til privat brug for Ejerforeningens medlem-mer.
Servicekontakt på vedligeholdelse af ventiler for varme- og brugsvandsinstallation: Bestyrelsen har aftalt med ejendommens VVS-entreprenør, at samtlige ventiler eftergås hvert år inden fyringssæsonen. Dette indebærer, at man ved reparationsarbejder i de enkelte lejlig-heder altid kan regne med, at der skal lukkes for vand og/eller varme for færrest mulige bo-liger.
Vedligeholdelsesarbejder på vand- og varmeanlæg som anbefalet i ”Energimærk-ningsrapport”: Vedligeholdelsesarbejderne skal udføres udenfor fyringssæsonen. Bestyrelsen har derfor igangsat arbejdet, således at det er færdigt inden næste fyringssæson.
Referat dato: 13. august 2007
Referent: Carsten Fogt

I omtalen af det forsøg på reparation efter skader, der blev påført ejendommens gårdhave under Holbækgårdens byggeaktiviteter, møder vi et uddrag af CJFs specialer: en blanding af idylliserende omskrivninger, direkte løgn og en forræderisk trang til at sætte alle andre interesser foran medlemmernes.
       Det, som reelt blev sløjfning af et stykke gårdhave med fjernelse af blomsterbed, bænke og vegetation, omtales som en retablering. Ydermere beskrives et forsøg på at udbedre en af de skader, der under arbejdet opstod andetsteds på ejendommen, som en særlig 'gestus'. Forsøget gjorde imidlertid blot ondt værre. Hvor der tidligere måske har været en nedsunken sten (den yderste hjørnesten til flisegangen ved nr. 2) kan vi nu finde en knækket og skrammet kantsten, der er langt mere skæmmende end den niveauforskel, der opstod, da man, under flytning af en palle med fliser, kørte op over kantstenen og trykkede den ned.
       Øvrige og langt mere alvorlige skader nævnes ikke i referatet -- skal vi kalde det: 'En gestus til Holbækgården'?
       Det er overhovedet ikke oplyst, hvor og hvornår beslutning om nedlægning af ca. en fjerdedel af gårdhaven har fundet sted. Det eneste, vi véd, er, at bestyrelsen (i sin almindelige halvbevidstløse tilstand) har "fulgt op på" sagen. Bestyrelsen, der ellers gerne bruger uvæsentlige detailler om ejendommens almindelige vedligeholdelse som fyld i sine 'referater', har intet nævnt om nedlægningen, der er en sag af en karakter, som mindst kræver et særskilt bestyrelsesmøde til udarbejdelse af et forslag og senere godkendelse af dette på en generalforsamling. Bestyrelsen har med flere svinelængder overskredet sine beføjelser til strukturændringer af dette omfang!
       På det foreliggende, men spinkle grundlag, kan man udlede følgende handlingsforløb: Da bestyrelsen var blevet gjort opmærksom på skaderne, har den efterfølgende på det første bestyrelsesmøde vedtaget at rette henvendelse til Holbækgården via administrator. Derefter har bestyrelsen lænet sig tilbage for at puste ud oven på anstrengelsen; det, den kalder 'at følge op på'. Holbækgården, der med overraskelse havde begrebet, at dens strategi med at lade som ingenting var slået fejl, demonstrerede følgende sin (velbegrundede) mangel på respekt for ejerforeningens bestyrelse ved uden videre at omdanne et stykke af gårdhaven til en platform for de lifts, der skal servicere Holbækgårdens bagside. I denne funktion er det afgørende, at en lift kan komme så nær til Holbækgården som muligt, og man har derfor flået de to bænke, der stod i denne del af gårdhaven, op og smidt dem væk. Et blomsterbed, der stod i vejen for adgangen, blev nedlagt, omkringstående vegetation blev skåret ned til jordhøjde og det flisebelagte område udvidet mest muligt.
       Skaderne på gårdens asfaltbelægning reparerede man kun i sporet fra liften. At asfaltens sørgelige tilstand i almindelighed skyldes de talrige tunge arbejdskøretøjer, som Holbækgården, oftest uden at spørge, gennem tiden har sendt ind i gården, har man helt fortrængt -- og ejerforeningens bestyrelse er alt-alt for sløv til at foretage sig noget udover at efterrationalisere kuppet.

Fra min bolig kan jeg overskue ejendommen Korsørgade 2-8. Denne ejendoms facade ud mod gaden består bl.a. af en lang, lys, pudset flade, der kun gennembrydes af døre til opgange, pulterrum m.m. En sådan murflade er selvfølgelig vældigt fristende for grafitti-hærværksfolk. Det er imidlertid forfriskende at se, hvorledes ejendommen Korsørgade 2-8 angriber dette problem. Midlerne er ganske enkle: en spand maling og en malerkost. Højst en uge efter et grafittiangreb, er grafittien malet over og usynlig. Grafittiflipperne har åbenbart indset, at deres anstrengelser bliver latterliggjort og de gider faktisk ikke mere!
       I Halsskovgade 2+4 er forretningsgangen lidt anderledes: her bliver hvert grafittiangreb dagsordenspunkt på indtil flere bestyrelsesmøder og det tager år og generalforsamlinger, inden der gøres noget. Typisk for ejerforeningens bestyrelse ender det nu med en omkostningskrævende mastodontløsning på et problem, der faktisk hører under ejendommens løbende vedligeholdelse og derfor falder indenfor varmemesterens felt. -- Som nævnt ovenfor er midlerne enkle: en bøtte maling og en malerkost! Til fjernelse af de vanskeligere former for grafitti, der er smurt på de rå mursten, kan ejerforeningen en gang årligt efter højsæsonen for grafitti rekvirere et firma med dette felt som speciale. En abonnementsordning til den slags betaler sig bedst for firmaet, der, når først det har modtaget forskudsbetalingen, ikke sådan uden videre lader sig aktivere.

Låsetøj
       Det har ikke vist sig, at det kræver 'to hænder at åbne yderdøren' indefra! Påstanden er opstået som en blanding af bestyrelsens lave bevidsthedsniveau og dens trang til løgnagtig omskrivning af virkeligheden for derved at få lidt fyld til referatet.
       Det, der er galt med låsetøjet, er den simple kendsgerning, at det store håndgreb er overflødigt.
       Til oplysning for den måbende bestyrelse kan jeg afsløre, at døren (i nr. 2) lettest åbnes med et eenhåndsgreb om den lille, øverste vrider, der drejes mod uret, hvorefter man åbner døren ved at trække den imod sig! Sådan har det været i 4 år -- altså lige bortset fra de lange perioder, hvor låsen slet ikke har virket.
       Jeg må advare om, at der i dette forhold er udsigt til endnu et meningsløst og omkostningskrævende projekt af beskæfigelsesterapeutisk art. Den påståede 'nødvendige' udskiftning er helt overflødig -- set fra brugerens synsvinkel. Låsesmeden og bestyrelsen har imidlertid andre, fælles interesser, der skal imødekommes!

Bestyrelsens planer om at opsætte cykelstativer på det 'nye' fliseareal illustrerer dens complette mangel på interesse i gårdhaven som et miljøforbedrende grønt område. Desuden forsøger bestyrelsen at efterrationalisere det faktum, at flisebelægningen kom til uden bestyrelsens medvirken. Der lægges røgslør over bestyrelsens hensigter, så man kan roligt gå ud fra, at de ikke er hæderlige!
       Cykelparkeringens kapacitet kan alternativt øges betydeligt ved blot at udnytte det område, der i forvejen er afsat til cykelparkering, en anelse mere rationelt. Det nuværende arrangement er et resultat af en håbløs papirnussers bagvendte hjernespind og derfor udueligt.

Parkeringsreglerne er ikke blevet ændret. Der er blot indført betalingsparkering.
       Halsskovgade er en privat vej. Det er derfor tyveri, når kommunen lejer den ud!

Bestyrelsen har hidtil med eftertryk frasagt sig ethvert ansvar for VVS-installationer i boligerne, men udsigten til en mulighed for nævenyttig indtrængen og magtudøvelse er for fristende og har fået bestyrelsen til at skifte standpunkt. For at nå frem til den ønskede 'kontrol' og 'servicekontrakt', lyver bestyrelsen hæmningsløst for at bilde beboerne ind, at den er nødvendig.
       Det er overordentligt svært at få øje på en rationel hensigt med arrangementet. Det vil faktisk øge ejendommens driftsomkostninger og fratage ejerne en del af deres selvbestemmelsesret. Navnlig det sidste er helt uimodståeligt for bestyrelsen.
       Midt i det hele lyser den omstændighed, at brugsvandssystemet i forbindelse med montering af vandmålere blev forsynet med lokale ventiler i de enkelte husstande. Selv temmeligt omfattende reparationer kan derfor udføres uden at lukke for ejendommens vandforsyning.
       Tømning af varme-anlægget på grund af reparationer på varmeanlægget i boligerne er yderst sjældent forekommende tilstand. I min egen bolig er den indtruffet 3 gange på 30 år. Ejerne vil af egen kraft henlægge sådanne indgreb til sommermånederne, da det giver de mindste ulemper -- også for dem selv!. Et serviceabonnement kan ikke nedsætte denne frekvens eller forebygge et akut behov. En sådan ordning er kun til glæde for VVS-installatøren og dem, han har på sin lønningsliste!
       Det arrangement, som bestyrelsen fabler om, vil næppe afværge nedlukning af centralvarmeanlægget ved akutte reparationer.

'Referatets' sidste afsnit handler i tågede vendinger om vedligeholdelsesarbejder. CJF omtaler en 'Energimærkningsrapport'. Det lyder dyrt -- og det var den sikkert også, men hvis det er Cai Schack Eriksen, der har udarbejdet den, kan man roligt gå ud fra, at den er en gang løst sludder, der næppe er det papir værd, som den er skrevet på.
       Karakteristisk for bestyrelsen, er menige medlemmer ikke blevet delagtiggjort i denne 'rapport'.
-oOo-

30-08-07