Hr. Langkildes løgnehistorie
om den fhv. varmemester Flemming Wamberg

Kommentar til bestyrelsesmødet d. 30I95.
        Hr. Langkildes redegørelse for udnyttelse af sine 20 ugentlige arbejdstimer drejede sig mere om hans forgænger i embedet end om de 20 timer. Vi oplevede endnu et eksempel på langkildernes karakteristiske nedraknings-indslag.
        Hr. Langkilde indledte med at fremstille Wamberg som en forjaget og stresset familiefar med dårlig tid til sit ekstrajob og ringe støtte fra sin ægtefælle. Wamberg skulle ifølge langkilderne have været svært tilgængelig og skulle selv have nedsat sin arbejdstid, fordi han ikke mente at kunne overkomme det hele. Desuden skulle han have forsyndet sig mod ejendommens interesser ved at tilkalde fagfolk udefra til mindre reparationer på ejendommens tekniske installationer. Endelig fremstilles Wamberg som håbløst upraktisk og "ikke håndværker".

        Da det meste af Hr. Langkildes historie er løgnagtigt opspind, var sagen uvedkommende og endelig et umoralsk angreb på en ikke tilstedeværende person, føler jeg mig forpligtet til at tage til genmæle overfor Hr. Langkilde.

        Til en begyndelse vil det være passende at understrege, at Flemming Wamberg på ingen måde virkede overbebyrdet eller var svært tilgængelig. Den lille familie øgedes (som nævnt under bestyrelsesmødet) med 3 børn i den tid Wamberg boede i ejendommen. Det ældste af disse børn -- en kvik, lille dreng ved navn Tejs -- gik som det eneste af flokken i børnehave og det er da tænkeligt, at Flemming ofte har hentet og bragt Tejs. De 2 yngre børn blev i dagtimerne passet hjemme af deres mor, der desuden udefra havde et par tilsvarende små størrelser i dagpleje.
        Denne ordning betød, at der faktisk altid var nogen at træffe på viceværtens adresse og at en besked om et eller andet akut som regel var kommet frem til Flemming på hans arbejde inden fyraften og han følgelig straks kunne hjemlåne det nødvendige værktøj. Dette var en betingelse for, at han overhovedet kunne reparere på ejendommens installationer, for Ejerforeningens bestyrelse ville ikke (trods forslag herom) stille en værktøjssamling til rådighed for Flemming Wamberg. Egentlig kan man på denne baggrund ikke undre sig, hvis Flemming, som hr. Langkilde påstår, til elementære reparationer har tilkaldt håndværkere udefra.
        I spørgsmålet om viceværtens tilgængelighed synes tiden at have lagt et tæt slør over Hr. Langkildes erindring. Flemming Wamberg var i virkeligheden langt mere træfbar og langt mere synlig end hr. Langkilde nogensinde har været. Det kunne trods Flemmings heltidsjob lade sig gøre, fordi han efter fyraften gik og puslede om ejendommen på tidspunkter, hvor beboerne kom eller gik. Beboerne havde således rig lejlighed til at få den daværende vicevært i tale og de vil samstemmende kunne bekræfte, at tilfældet blev flittigt taget i agt. "Mandagskontortiden", som dårligt nok var indført og kun de færreste af husets beboere dengang kendte til og som aldrig var blevet håndhævet særligt seriøst, var af gode grunde ikke noget udpræget tilløbsstykke; men der blev jo dengang ikke budt på læskedrikke og snacks eller "gratis" maling!
        Indtil Langkilderne begyndte at chikanere Flemming, blev ejendommen med dens installationer passet og drevet bedre og mere jævnt, end de nogensinde er blevet af hr. Langkilde. Påstanden om at "Flemming Wamberg ensidigt kom og sagde, at han nedsatte sin arbejdstid" er (hvordan man end vender og drejer denne udtalelse) sandsynligvis løgn --- især når man tager i betragtning, at en af bestyrelsens mindre officièlle begrundelser for at fyre Flemming Wamberg angiveligt var, at der ikke var nok at lave for ham. Noget tyder på, at det virkeligt var tilfældet, for Flemming var af egen kraft f.eks. begyndt at reparere og male loftet over parkeringspladserne. En maler, der flere år før (af bestyrelsessupleanten Steen Palmquist) var blevet sat på opgaven, kom alvorligt til skade ved en trafikulykke og blev forhindret i at afslutte arbejdet, der altså siden stod halvfærdigt. Det hører med til historien, at loftet over parkeringen aldrig blev malet færdigt af Flemming, fordi selveste fru Langkilde i egen person (naturligvis uden at informere resten af ejerforeningens bestyrelse) skred ind og standsede arbejdet.
Senere (medens Langkildernes lejlighed var til salg og ejendommen derfor helst skulle fremstå som velpasset) blev hele malerarbejdet gjort om af Egon Rasmussen --- med nogle hæslige farver!

Flemming Wamberg blev altså ikke, som anført af hr. Langkilde og gengivet i en formandsberetning, fyret, fordi han ikke kunne overkomme arbejdet og derfor selv nedsatte sin arbejdstid -- for det gjorde han faktisk ikke. Han misligholdt på ingen måde sin kontrakt eller ejendommen, men forsøgte tværtimod at udnytte den overskydende tid til mere kosmetisk prægede vedligeholdelsesarbejder, som han strengt taget ikke behøvede at bekymre sig om. Når hans initiativ blev kvalt af Langkilden, må det skyldes, at det dengang på en eller anden måde har passet i Langkildernes planer, hvis ejendommen fremstod lidt småforsømt -- det kunne f.eks. handle om at have argumenter for Flemming Wambergs afskedigelse!

-oOo-