Bestyrelsesmøde 20. januar 2015

Referat

Kommentar

Publiceret: 18. februar 2015
Skrevet af Peter Vestergaard

INDKALDELSE TIL BESTYRELSESMØDE I EF HALSSKOVGADE 2 - 4



Dato og tidspunkt:
Tirsdag den 20. januar 2015, kl. 18.00

Inviteret til at deltage:
Niels Brix (bestyrelsesmedlem)
Carsten Fogt (bestyrelsesmedlem)
Børge Kristensen (bestyrelsesmedlem)
Peter Vestergaard (bestyrelsesmedlem)
Susanne Ullman (bestyrelsesmedlem)
Per Banke (suppleant)
Stig Stender Sapru (suppleant) - deltog ikke
Mogens Bilde (gæst).

DAGSORDEN
Der lader fortsat at råde tvivl om, hvem der er forfatter til referatet.

Denne gang bliver vi orienteret om, hvilke af de inviterede, der ikke deltog i mødet. Det er dog et fremskridt.

Snyltegæsten, der må betragtes som et automatisk medlem af bestyrelsen, var til stede. Vi mangler fortsat en forklaring på hans deltagelse, hvilket er et symptom på bestyrelsens dårlige moral.
Punkt 1
Gennemgang og stillingtagen til udkastet til en ny viceværtkontrakt. Udkastet genomdeles sammen med denne indkaldelse.


Info:

Der er tale om et udkast til den ny viceværtkontrakt, som Foreningen er blevet stillet i udsigt i flere år, jf. referaterne af de seneste års generalforsamlinger.
Vores vicevært har bedt om møde i sagen i uge 5. Datoen er endnu ikke aftalt.
Bestyrelsen skal tage stilling til udkastet og aftale, hvem der kan deltage i viceværtmødet.

Referat:

Det nævnte møde blev afholdt onsdag den 28. januar d.å. i ejendommens varmecentral. Fra bestyrelsen deltog Niels Brix og Carsten Fogt, og fra Hovedstadens Ejendomsservice deltog Lars og Jens Schjerlund.
Under mødet, der på alle måder forløb udmærket, blev punkterne i oplægget til en ny og opdateret viceværtkontrakt gennemgået. Lars Scherlund havde en række kommentarer, bl.a.forslag til yderligere justeringer til arbejdsopgaverne i kontraktoplægget.
Bestyrelsesmedlemmerne tog disse justeringer til efterretning, og det aftaltes, at Lars Schjerlund genkalkulerer sit honorarkrav, nu ud fra arbejdsopgaverne indskrevet i det ny kontraktoplæg. Herefter tager bestyrelsen stilling til dette honorar, og både viceværtteamet og vi vil sigte mod, at den ny kontrakt kan træde i kraft fra 1. april d.å., såfremt de endnu uafklarede punkter falder på plads.
I refererende stund har bestyrelsen endnu ikke modtaget oplysning om det fremtidige honorar, og der er fremkommet yderligere, men relativt uvæsentlige punkter, der skal indskri-ves i kontrakten.

Det bemærkes, at kun 2 af bestyrelsens medlemmer deltog i mødet om varmemesterens kontrakt.
       Man fornemmer, at et generationsskifte i Scherlund- geschäften er på vej.

Mødet blev tilsyneladende afholdt i boilerrummet, hvilket er lidt underligt, da Scherlund har beslaglagt det tidligere bestyrelseslokale i kælderen under nummer 2 til 'kontor'. Man kunne derfor forvente at dette lokale blev anvendt til møder mellem ejerforeningens repræsentanter og Scherlund.

Det forlyder ikke, om Scherlunds brug af kælderlokalet er 'indkalkuleret' i Scherlunds honorar. Ejerforeningen skal mindst sikre, at lokalet anvendes udelukkende til formål, der har relation til ejendommen Halsskovgade 2 + 4.
Punkt 2
Bestyrelsen orienterer sig, hvad angår oplysningerne i de 2 modtagne tilbud om elektronisk administration af Foreningens vaskeindtægter. De 2 tilbud angående fra henholdsvis Laundry Cat og FlexTouch genomdeles sammen med denne indkaldelse.

Info:

Mødets målsætning er, at bestyrelsen danner sig overblik over fordele og ulemper, såvel administrative, tekniske og økonomiske, ved det mest hensigtsmæssige af disse mulige tiltag, herunder også hvordan det kan indpasses i viceværtens arbejdsopgaver.
Der skal ikke tages endelig stilling til sagen på mødet.

Referat:

Der blev taget endelig stilling til sagen på mødet, idet bestyrelsen besluttede, at Foreningen indtil videre beholder den nuværende vaskeordning uden nogen praktiske forandringer.
Eneste forandring bliver, at viceværtens administration af ordningen nu indskrives og honoreres i den ny kontrakt, der er under forhandling, jf. referatets punkt 1.
Åsagen til denne bestyrelsesbeslutning er, at uanset hvilket af de 2 tilbud, der valgtes, vil-le investeringen overstige væsentligt mere end et helt års vaskeindtægt. Desuden er hvert tilbud forbundet med ikke ubetydelige løbende udgifter.
Bestyrelsen understreger, at vores nuværende ordning er midlertidig, fordi der ikke mere findes den nødvendige support til den teknik, vi anvender. Når lageret af reservedele slipper op, bliver vi nødt til at overgå til moderne elektronisk teknik.
Bestyrelsen er blevet gjort opmærksom på, at der til de 2 foreliggende tilbud findes fornuftige alternativer, som nu vil blive undersøgt.
Bestyrelsen har af den grund foreløbigt besluttet at se tiden an.
Referenten er stor ynder af "tiltag". Udtrykket dækker som regel over store armbevægelser i den tomme luft.

Trods de mange ord mangler en redegørelse for, hvordan 'vaskeordningen' hidtil er blevet administreret. Det ser underligt nok ud til, at Scherlund først er blevet involveret for nyligt.
       Pasning og drift af en vaskekælder er en oplagt og indlysende varmemesteropgave og det er underligt, at Scherlund tilsyneladende skal tage sig ekstra betalt for dette arbejde, som om det er et tillægshverv.

Hvis ejerforeningen i stedet for de forholdsvis ukendte, uprøvede og kostbare Nortec-maskiner havde holdt sig til Miele-maskiner, kunne disse problemer være blevet løst på en enkel og rationel måde. Miele er storleverandør og specialist i fællesvaskerier.
Punkt 3
Opdatering af løbende igangværende sager, herunder deres aktuelle stadie og forventede afslutning.

Info:

Overordnet henvises der til de sager, der blev gennemgået på bestyrelsesmødet den 10. december sidste år, jf. mødereferatet.
Som supplement er der 2 nye punkter, bestyrelsen bør overveje:
En modtaget mail i brandsagen angående skader, der endnu ikke er udbedret. En væsentlig regning angående udbedring af defekter på elevatoren i nr. 2.
Mailen og regningen omdeles sammen med denne indkaldelse.


Referat:

Ny udvikling i de sager, der er oplistet i referatet af bestyrelsesmødet den 10. december 2014, refereres nedenfor:
Istandsættelse af ejendommens 2 trappeopgange og 2 elevatorstole:
Angående montering af "hjørneskånere" på samtlige elevatorskakthjørner har bestyrelsen besluttet, at "skånerne" skal males i samme farve, "brækkethvid", som opgangene.
Arbejderne er allerede principielt besluttet iværksat, men bestyrelsen afventer for god orden skyld malerfirmaets kalkulation af den samlede pris på arbejdet, inkl. de nye arbejdsopgaver, inden der gives grønt lys for projektets opstart.
Vandskader i ejendommens kældre og undermineringsskader:
I refererende stund er samtlige arbejder afsluttet, dvs. reparation af den defekte dykpumpe i kloakken i til nr. 2, installation i kloakken, både i nr. 2 og 4, af sensorer til konstatering af - og straksudbedring af fremtidige pumpedefekter, jordarbejde og asfaltering.
Angående jordarbejdet og asfalteringen har Foreningen modtaget og betalt en faktura på i alt kr. 72.450,00 fra M.S. Anlæg ApS.
Branden i en 4.-salslejlighed kort før nytår 2012:
Bestyrelsen besluttede, at de sidste følgeskader, både i den brandramte lejlighed og i nabolejligheden, skal udbedres og forhåbentlig forsikringsdækkes.
Bestyrelsen afventer endelige skadeslister fra de berørte ejere, inden arbejderne iværksættes.

Øvrig vedligeholdelse:
Herudover gennemgik bestyrelsen de på mødet forelagte punkter, men enedes om, at der ikke forelå nogen egentlige dramatiske sager.
Modtagne fakturaer besluttedes betalt, ligesom det besluttedes med assistance fra både rådgivere og vicevært fortsat løbende at være opmærksom på udviklingen i ejendommens vedligeholdelsestilstand.
Har man truffet aftale med en maler uden først at høre hans pris? Det lyder suspekt -- og dyrt!

Af en eller anden grund vil referenten gerne have, at ildsvåden i 406 fandt sted i 2011. Det er uklart, hvad ejerforeningen opnår ved at gentage denne faktuélt forkerte påstand.

Det er underligt, at bestyrelsen først nu beslutter at udbedre de "sidste skader" (man mener forhåbentligt 'tilbageværende skader'). Det oplyses ikke, hvorfor en sådan beslutning ikke er taget tidligere.
       I øvrigt er ejerforeningens medlemmer aldrig blevet informeret om brandårsagen, selv om det må være afgørende for, hvis/hvilket forsikringsselskab, der er erstatningspligtigt.
       Endeligt er det meget besynderligt, at bestyrelsen, der mener, at ildsvåden fandt sted i 2011, endnu ikke har modtaget 'skadelister'. Sådanne må da foreligge fra kort efter skaderne opstod og inden reparationsarbejdet begyndte!

Der er masser af 'dramatiske' sager, men dem har bestyrelsen vænnet sig til og er derfor begyndt at anse dem for at være løst. Et af CJFs arbejdsprincipper lyder, at "Hvis man undlader at gøre noget, så løser problemerne sig selv".


Aktiviteterne omkring det mystiske projekt om reparation af den fritstående mur i gården omtales slet ikke, selv om det nødvendigvis må optræde på listen over 'igangværende sager'.
Punkt 4


Info:

Til mødet foreligger følgende emner til behandling under dette punkt:
Aktuel ByggeRådgivning ApS (ABR)'s månedsrapporter.
Opdatering angående de uaflåste kælderrum.
En 4.- salsejer, der har lejlighed på altangangen, har henvendt sig til bestyrelsen om "krad-selyde" i faldstammen på badeværelset: Mistanke om rotter.

Referat:

Bestyrelsen besluttede, at ABR's månedsrapporter er et betydningsfuldt supplement til den
løbende overvågning af ejendommens vedligeholdelsestilstand. Modtagelsen af rapporterne bibeholdes.
Angående de uaflåste kælderrum besluttedes det som supplement til beslutningen ifølge referatet til mødet af 10. december 2014, at de berørte ejere af administrator tilskrives om, at Foreningens udlæg for låsen opkræves sammen med fællesudgifterne for marts måned 2015. Når denne skrivelse er afsendt, afleverer bestyrelsen nøgler til låsene i ejernes brev-sprækker/postkasser.
Angående rottemistanken har den pågældende ejer 2 gange hørt de nævnte lyde, men har ikke fysisk observeret rotter.
Bestyrelsen har rådført sig med ingeniør Yvonne Schack Barding, ABR, der oplyste, at det er overordentligt sandsynligt, at der kan være tale om en rotte, der er blevet forstyrret af jordarbejderne i kloakken, jf. ovenfor, og derfor er søgt op i vores faldstammer. Der kan være tale om en såkaldt "strejfer".
Også Københavns Kommune er blevet kontaktet om vejledning i sagen. Resultatet er blevet, at bestyrelsen har besluttet at lade en rottespærre installere i hver af de 5 faldstammer, der betjener den berørte del af ejendommen, således at vi kan påregne at være på den sikre side. Foreningens VVS-mand har endnu ikke nået at afslutte arbejdet.
Der ikke indløbet meddelelser om yderligere mulig rotteaktivitet.
De omtalte 'månedsrapporter' er, trods generalforsamlingsløfter fremsat i forbindelse med redegørelse for den 'nye' hjemmeside, fortsat hemmelige.

Det ville være særdeles nyttigt, hvis et eller andet kompetent og neutralt parti til brug for ABR aps kunne udarbejde en liste, der omfattede hvilke af ejendommens funktioner, der skulle kontrolleres og hvor hyppigt!
Foreløbigt har det eksisterende tilsyn og udarbejdelse af 'månedsrapport' været til meget ringe nytte. Fejl på ejendommens infrastruktur er i reglen først blevet opdaget, fordi de udviklede sig til akutte problemer eller fordi beboerne gjorde opmærksom på dem. I sidste tilfælde har man 'snakket udenom' eller ligefrem stædigt afvist fejlene.
       Årsagen til det fattige resultat af 'tilsyn' og rapportering kan tilskrives den omstændighed, at ABR aps, der siges at føre tilsynet i stedet for varmemesteren, udfører begge opgaver ved skrivebordet. Sagen med de frostsprængte faldstammer, den ødelagte ventilation, centralopvarmning, vandskaderne i kælderen og det utilstrækkeligt varme VBV er eksempler på følgerne heraf.

Rottesagen afviger på afgørende vis fra andre sager, der er en følge af henvendelse fra beboerne, ved, at bestyrelsen på grundlag af en ubekræftet formodning uden videre palaver straks har sænket visiret og er skredet til handling.
       Forklaringen kan næsten kun være, at klagen er indløbet fra et medlem af inderkredsen omkring bestyrelsen. Dette medlems bolig er placeret således, at boligens badeværelse ligger under den store fællesterrasse. Støjen kan derfor meget vel have oprindelse fra et eller andet på denne terrasse.
       Omstændighederne omkring konstateringen af de suspekte kradselyde er ikke oplyst.

Det er næppe et særligt kendskab til rotteadfærd, der danner grundlaget for Yvonne Schack Bardings formodning. Hun har svaret, fordi hun er blevet spurgt og bestyrelsen har spurgt hende for at give Sorteper videre.
       Hvad vil man forresten stille op med den rotte, som formodes allerede at befinde sig i faldstammen?

Bestyrelsen har ignoreret det dokumenterede faktum, at der i en periode var udlagt en rotte-lokkekasse på 1ste salens svalegang.
Der forelå herefter ikke flere punkter til behandling på mødet.

Dato for mødeindkaldelsen:
Den 18. januar 2015
Dato for referatet:
Den 8. februar 2015

Referent, Carsten Fogt

080215 Mødereferat 200115
Tænk, at det skal være nødvendigt at nævne fraværet af yderligere punkter på mødets dagsorden.
-oOo-

27-02-15