Bestyrelsesmøde 10/12-14

Bestyrelsens referat ligner det tilsvarende referat fra foregående år så meget, at det må være kommet til veje gennem lidt redigering og enkelte 'tilpasninger', hvilket yderligere svækker referatets troværdighed.

Referat

Kommentar

Ejerforeningen


Detaljer
 Publiceret: 09. januar 2015
 Skrevet af Peter Vestergaard

INDKALDELSE TIL BESTYRELSESMØDE I EF HALSSKOVGADE 2 - 4

Dato og tidspunkt:

Onsdag den 10. december 2014, kl. 18.30

Inviteret til at deltage:
Carsten Fogt (bestyrelsesmedlem)
Børge Kristensen (bestyrelsesmedlem)
Niels Brix (bestyrelsesmedlem)
Peter Vestergaard (bestyrelsesmedlem)
Susanne Ullman (bestyrelsesmedlem)
Per Banke (suppleant)
Stig Stender Sapru (suppleant)
Mogens Bilde (gæst).
DAGSORDEN
Der skulle gå en måned, før 'referatet' udkom, men forklaringen er sandsynligvis den tunge forretningsgang, idet det ser ud til, at referenten først skriver sit referat, som derpå i hardcopy-version overlades til 'skribenten', der følgende møjsommeligt indtaster det til ejerforeningens hjemmeside. Denne proces, der formodentlig kunne afløses af en simpel copy/paste-operation eller indsættelse af dokumentet i et passende format, synes at give 'skribenten' så høj status og måske også ophavsret, at hans navn skal anføres øverst på siden.

Det oplyses, hvem der er inviteret til mødet, men ikke hvem der faktisk overværede det. Man kan derfor med føje antage, at kun et fåtal af de inviterede er mødt op.
       Bestyrelsen har faktisk tidligere afholdt 'bestyrelsesmøder' uden andre deltagere end administrator og Carsten Fogt! På lignende vis har ejerforeningen afholdt en generalforsamling uden andre deltagere end administrator, hvilket dog slet ikke fremgik af referatet.

Snyltegæsten optræder på listen over inviterede. Det skal endnu en gang understreges, at hans adkomst til dette privilegium hører til en af bestyrelsens tys-tys-hemmeligheder.
       Medlemmerne er aldrig blevet orienteret om, hvad denne snyltegæst bidrager med, men da bestyrelsesmøderne traditionelt afvikles på de finere af de lokale restauranter, bliver han i det mindste fodret af.
       Kunne dette -- ganske vist lidt anløbne medlem -- ikke overtage rollen som referent (eller 'sekretær')? Han må forventes ikke at deltage i beslutningsprocesserne og kan derfor fuldt ud hellige sig opgaven med at lytte og nedskrive. Måske kunne han endog aflaste næstformanden med noget af papirarbejdet, således at denne bedre kunne hellige sig sladder, chikane og nedrakning, der er hans oprindelige arbejdsområder i ejerforeningen. På denne måde ville der være en spinkel mulighed for, at mødereferatet faktisk ville komme til at afspejle det virkelige mødeforløb.
Punkt 1
Bestyrelsen konstituerer sig m.m.

Info:
Indledningsvis skal bestyrelsen tage stilling til, hvorvidt det rettede udkast til referat af den ordinære generalforsamling den 28. oktober 2014 kan godkendes.

Der skal tages stilling til posterne som formand og næstformand samt til bestyrelsens fremtidige arbejdsfordeling, herunder også til bestyrelsens kommunikation med ejere og samarbejdspartnere.

Bestyrelsesarbejdets omfang og dermed også dets tidsforbrug har over det sidste par år været stigende, hvorfor det er nødvendigt, at arbejdsopgaverne i øget omfang uddelegeres til og varetages af flere af bestyrelseskredsens personer.

Referat:
Det rettede referat af den ordinære generalforsamling den 28. oktober 2014 godkendtes, og administrator er anmodet om at rundsende det til ejerne, hvilket efterfølgende er sket.

Carsten Fogt genvalgtes til formand, mens Peter Vestergaard genvalgtes til næstformand.

Sekretærfunktionen vil i det kommende foreningsår på skift søges varetaget af bestyrelsens medlemmer ud fra den tid, hvert medlem kan tilbyde at bruge på sagen. Den øvrige arbejdsfordeling vil blive varetaget efter samme princip, bl.a. med hensyntagen til medlemmernes individuelle kompetencer.

Bestyrelsen vil fremadrettet sørge for, at al væsentlig kommunikation med ejere og andre interesserede parter vil fremgå både af ejendommens 2 opslagstavler og af Foreningens hjemmeside (når den er blevet reetableret).
Bestyrelsen kommunikerer primært med sine samarbejdspartnere m.fl. via telefon og e-mails.

Bestyrelsen kan af ejere og andre interesserede parter ligeledes kontaktes via telefon og e-mails, og henvendelserne søges besvaret hurtigst muligt.
Hver gang, man præsenteres for et af Carsten Fogts referater, slås man af, hvor mange ord der bruges på gennem flere lag at oplyse så lidt som muligt. Den omstændighed, at den nyvalgte bestyrelse vælger en formand og 'næstformand', kræver først denne omstændighed præsenteret som et dagsordenspunkt, siden beskrives 'info', der skulle ligge til grundlag for denne simple handling og sidst tværes i selve handlingen.

Det fremgår, at bestyrelsen godkendte et "rettet" referat. Ikke et ord om, hvem der har censureret referatet. Man kan udlede, at der mellem administrator og bestyrelse findes en anden interessegruppe, der 'forbehandler' ejerforeningens sager, inden de forelægges den lovligt valgte bestyrelse.
       Såvel eksistensen af en skyggebestyrelse ('samarbejdspartnere') som bestyrelsens håndtering af generalforsamlingsreferater strider mod almindelige demokratiske principper. Bestyrelsen skal ikke 'rette' i et referat, der fastsætter retningslinier for dens arbejdsopgaver, men lade referenten, der forudsættes at være uafhængig, gengive generalforsamlingens forløb uden bestyrelsens indblanding. Gennem tiden har det ved flere lejligheder vist sig, at indholdet i referaterne fra generalforsamlingerne sjældent afspejler generalforsamlingerne objektivt, men i stedet gengiver et forløb, der passer bestyrelsen bedre. Udeladelser er reglen og forvrængninger tilsyneladende rutine.

Bestyrelsen (dvs. Carsten Fogt) har indset, at han i det mindste må lade som om, at bestyrelsen holder medlemmerne orienteret om sine aktiviteter. Der er dog undtagelser, hvilket fremgår af bemærkningen om kommunikation med 'samarbejdspartnere'. Det, han ønsker at undgå, er f.eks. medlemmernes indsigt i 'tilsynsrapporter' fra ABR aps. De er ganske enkelt pinligt afslørende. CJF søger derfor at indbilde medlemmerne, at denne kommunikation er utilgængelig på grund af 'formatet', der altså er E-post eller telefonisk kontakt.
       Problemer (på 3die år!) med ejerforeningens hjemmeside præsenteres atter som en dårlig undskyldning for sløv information.
Punkt 2
Bestyrelsen drøfter og vurderer prioriteringsrækkefølgen af de fremtidige arbejder og opgaver, der dels blev nævnt i formandsberetningen og dels blev debatteret på den ordinære generalforsamling for 2013/14.

Info:
Det drejer sig om følgende arbejder og opgaver:

Ifølge formandsberetningen
Renovering af altangangenes beton samt udskiftning af ejendommens metalgelændere,
Istandsættelse af ejendommens 2 trappeopgange og 2 elevatorstole,
Udsugningssagen, der angår den halvdel af ejendommens udsugningsanlæg,
der betjener ejerne i Halsskovgade nr. 2,
Vandskader i ejendommens kældre og undermineringsskader,
Reparation af murværk, bl.a. mod AB Holbækgården,
Branden i en 4.- salslejlighed kort før nytår 2012,
Foreningens hjemmeside,
Opdatering af viceværtkontrakten.

Ifølge debatten på generalforsamlingen, jf. generalforsamlingsreferatet
Ledelsen af naboejendommen i Halsskovgade opfordres til at forbedre vækstbetingelserne for gadens 2 lindetræer,
Fugt- og vandproblemer i ejendommens 2 kældre opfølges, Undersøgelse af antallet af ejere, der er interesseret i at udskifte deres gamle børmaventiler med termostater, og indhentning af samlet tilbud på arbejdet,
Forbedring af affaldshåndtering, af gårdhavens pasning og af faciliteterne på ejendommens tagterrasser.

Listen er foreløbig og vil uden tvivl løbende blive suppleret med yderligere opgaver, men bestyrelsen agter at opfatte dette punkt som en basismæssig arbejdsplan for foreningsåret 2014/15.

På dette bestyrelsesmøde skal der tages beslutninger til de under punkt 2 nævnte arbejder og sager, der separat fremgår af punkterne 3 - 6.

Referat:
Oplistningen af de fremtidige arbejder blev gennemgået. Nedenfor refereres beslutninger- ne angående de arbejder, der ud over punkterne 3 - 6 efter bestyrelsens opfattelse bør varetages først.

Branden i 4.-salslejligheden: Bestyrelsen besluttede, at følgeskader, der influerer på selve ejendommens konstruktion, skal udbedres her og nu. Aktuel Byggerådgivning ApS (ABR) anmodes om at udarbejde et oplæg til reparationerne, herunder også et økonomisk overslag. Administrator anmodes efterfølgende om at søge udgiften forsikringsdækket.

Udskiftning af gamle børmaventiler med termostater: Bestyrelsen vil rette henvendelse til Foreningens sædvanlige VVS-kontakt om et pristilbud på termostater, således at det frem-går, hvordan antallet influerer på prisen pr. enhed. Når disse oplysninger foreligger, undersøger bestyrelsen, hvor stor tilslutningen er for udskiftning.

Forbedring af affaldshåndtering m.m.: Bestyrelsen vil løbende søge at forbedre disse funktioner, og der vil op til næste forår og sommer specielt blive taget stilling opgradering af udstyret m.v. på den store fællesterrasse på 5.-sal.
Bestyrelsen må forlængst være færdig med at 'drøfte og vurdere'. Nu er det tid til handling.

Referenten vil af en eller anden grund fortsat bilde os ind, at ildsvåden i 406 indfandt sig i 2011.
       Det er i øvrigt påfaldende, at en lignende, tidligere brand i lejlighed 006 slet ikke blev fulgt op på tilsvarende måde. Bygningen blev end ikke undersøgt for strukturelle skader. Bestyrelsens mest påfaldende aktivitet efter denne brand bestod i nedrakning af de uheldsramte beboere. Den daværende bestyrelsesformand i ejerforeningen, Inge Langkilde (IL), krævede efterfølgende, at kommende beboere skulle godkendes af hende og udtalte på en generalforsamling frækt, at hvis det var sket tidligere, kunne branden have været undgået. IL gjorde absolut intet for at hjælpe de ramte beboere.

".... der influerer på selve ejendommens konstruktion" Trangen til at udtrykke sig svulstigt har her atter taget overhånd, så det er gået ud over meningen. Ejendommens konstruktion er den samme, som den blev rejst med. Kun en egentlig ombygning vil 'influere' på den.

"Basismæssig": hydr-hydr! Man har adopteret en ny måde til at frembringe kluntede ord for pseudo-kancellistilen: man tager et ord og føjer '-mæssig' til -- og voila!

'Vækstbetingelser' for gadens træer: Et af de punkter, som CJF vil sjofle. Han er, som han har udtrykt det på en generalforsamling "skide ligeglad med de træer". CJF har nu travlt med at mene, at træerne står på genboens område. Tidligere, når det drejede sig om at varetage ikke-medlemmers interesser, har træerne stået i skellet. Således har ejerforeningen punget ud til cykelstativerne mellem træerne.

Der opremses nogle aktiviteter til iværksættelse senere. Erfaringen viser, at de mest iøjnefaldende af aktiviteterne først kommer i stand umiddelbart før næste generalforsamling. Resten bliver ignoreret.
Punkt 3
Bestyrelsen skal tage stilling til modtagne tilbud vedrørende disse sager:

Istandsættelse af ejendommens 2 trappeopgange og 2 elevatorstole,
Vandskader i ejendommens kældre og undermineringsskader,
Reparation af murværk, bl.a. mod AB Holbækgården.

Info:
Tilbuddene er op til mødet rundsendt til bestyrelseskredsen.

Referat:
Bestyrelsen besluttede at accepterede det billigste af de modtagne tilbud for alle 3 arbejder i verensstemmelse med ABR's anbefalinger.
Angående istandsættelsen af trappeopgangene og elevatorstolene besluttedes det yderligere at udføre nogle ekstraarbejder mht. nedslibning og montering af "hjørneskånere".

Mht. Foreningens egne arbejder har bestyrelsen herefter anmodet ABR om at meddele de valgte entreprenører, at arbejderne, inkl. de oplyste ekstraarbejder, kan påbegyndes. Også AB Holbækgården's bestyrelse er blevet kontaktet om, hvilken entreprenør man foretrækker til udførelsen af fællesarbejdet. I refererende stund er dette endnu uafklaret.

Bestyrelsen har også anmodet ABR om at føre tilsyn med de arbejder, Foreningen står for.
Det er uklart, hvorfor muren mod Holbækgården behøver akut reparation (ingen påfaldende skader på Halsskovgade-siden), men det drejer sig mest sandsynligt om at imødekomme behov fra alle andre end ejerforeningens medlemmer og ejendommens beboere. Det har taget flere år at få bestyrelsen til blot at fatte, at ejendommens ventilationsanlæg ikke fungerer efter hensigten, men 'problemet' med muren er dårligt nok opstået, før et arbejde er sat i værk. En sådant hastværk er symptomatisk for arbejder, der iværksættes af hensyn til andre end ejendommens beboere og medlemmer. Der er endnu ikke gjort noget ved ventilationen og et andet problem med ejendommens drift, det 'varme' brugsvand, forsøgte bestyrelse og ABR aps længe at snakke sig udenom, inden de indså, at det ikke var muligt og i stedet foranstaltede en skinmanøvre.
       Holbækgården fik for nogle år siden anlagt et affaldshåndteringsanlæg i baggården. I forbindelse med arbejdet gravede man sig ned i baggården og det er sandsynligt, at man herved har forstyrret fundamentet under muren. Bestyrelsen i Holbækgården er vant til, at ejerforeningen i Halsskovgade hopper rundt på tungen for den, så Holbækgårdens bestyrelse har henvendt sig til ejerforeningen med et krav om reparation af muren og har som forventet straks fået sit krav opfyldt.
       Iværksættelse af et reparationsarbejde kommer en anden af sagens aktører, firmaet ABR aps, vældigt tilpas. Dette firma, hvis trivsel ligger ejerforeningens bestyrelse stærkt på sinde, har i nogen tid ikke haft større opgaver for ejerforeningen og her var opstået en lejlighed til at bøde på det.
Punkt 4
Bestyrelsen tager konkret stilling til videreførelsen af udsugningssagen.

Info:
Udgangspunktet er tidligere drøftelser, udsendt materiale og generalforsamlingens debat.

Referat:
Det besluttedes, at 2 af bestyrelseskredsens medlemmer umiddelbart efter jul og nytår fin- der en dato, hvor de sammen kan observere udsugningsforholdene i samtlige de lejligheder, der vedrører Halsskovgade nr. 2.
Dette er opstarten på de tiltag, der skal besluttes angående denne del af ejendommens udsugningsanlæg i overensstemmelse med generalforsamlingens debat om sagen.

De berørte ejere vil modtage oplysning om datoen. Det må forventes, at der bliver tale om en lørdag formiddag.
"... konkret ..." WOW! Men gør det nogen forskel?
"... videreførelse ..." Hvorfor ikke en afslutning på sagen? Den da efterhånden have varet længe nok! Formodentlig foreligger endnu en skinmanøvre for at dække over en lang række grove fejl (samt bidrage til beskæftigelsen) og medens sagen bliver 'videreført' skal en del af ejendommens beboere lide under følgerne af helt utilstrækkelig ventilation.

Hvilke er 'bestyrelseskredsens' medlemmer? Det er vist på tide, at de præsenteres for ejerforeningens menige medlemmer!
       Hvad kan disse personer 'observere'? Det, der skal til, er ganske enkelt den retablering af spjældenes indstilling i de enkelte boliger, som er blevet nødvendig, efter at 'Dansk Indeklimaservice" på inkompetent vis pillede ved anlægget og ødelagde disse indstillinger. Genoprettelse af korrekt funktion kræver målinger udført af fagfolk -- ikke observationer fra anonyme interessenter!
       Det ville være fornuftigt ved samme lejlighed også at undersøge 'udsugningsforholdene' i nr. 4. Blot fordi ingen har klaget, er der ingen anledning til at tro, at ventilationsanlægget i nr. 4 fungerer som det skal.
       Referenten har påfaldende travlt med atter at understrege, at problemer med ventilationen kun berører en del af ejendommens boliger. Det er lidt tidligt at udtale sig om, når problemet endnu ikke er undersøgt 'konkret'.

Hele det afsnit, der hedder 'Referat', udgør et forsøg på ved et opstablet sprog at få en vag beslutning om en 'opstart' til at simulere en målrettet aktivitet. Vi er vidne til fortsatte forhalinger i sagen.
Punkt 5
Bestyrelsen tager konkret stilling til hjemmesidens fremtidige udformning, herunder en tidsramme for hvornår, den skal være funktionsdygtig.

Info:
Der tages udgangspunkt i tidligere drøftelser, udsendt materiale samt debatten på generalforsamlingen.

Referat:
Under debatten om sagen oplystes det, at Foreningens nuværende hjemmeside stadigvæk er funktionsdygtig i et vist omfang og, at det er muligt at afhjælpe manglerne acceptabelt.

Bestyrelsen besluttede derfor at følge op på disse muligheder. De for boligforeninger sædvanlige oplysninger vil blive genudlagt på vores hjemmeside, så den kommer til at fremstå som brugbar. På længere sigt orienterer bestyrelsen sig mod alternative løsninger.

Umiddelbart efter jul og nytår følges der op på beslutningen om at genanvende vores hidtidige hjemmeside. Ejerne orienteres om sagens udvikling via opsalg på opslagstavlerne.

"... konkret ..." WOW! Men gør det nogen forskel?

Det er mageløst, at en hjemmeside af så beskedent omfang kan give stof til dybsindige drøftelser på indtil flere bestyrelsesmøder over flere år og at forventningerne til et resultat er så beskedent, som at hjemmesiden kun skal fungere "acceptabelt". Man forventer blot, at hjemmesiden "fremstår som brugbar" -- ikke at den er det!

Den skal da til enhver tid fungere 100%!

Hvis ejerforeningens hjemmeside volder voldsomme problemer, er vejen frem at slette alt indhold og helt erstatte det med nyt af en så enkel opsætning, at skiftende redaktører er i stand til hurtigt at lære, hvad vedligeholdelsen af hjemmesiden kræver.

Ejerforeningens bestyrelse sværger til et princip, der sikrer, at den med søvngængeragtig sikkerhed ved given anledning vælger den mest bagvendte, kluntede og helst forkerte fremgangsmåde til løsning af helt elementære opgaver.

Man kan tage ejerforeningens hjemmeside som et skræmmende eksempel: dens enkelte elementer optager 4 - 5 gange mere dataplads, end det overhovedet er nødvendigt for at formidle den ret beskedne mængde information, de indeholder. Et hurtigt kig i koderne afslører hvorfor: noget så enkelt som et mellemrum mellem to ord i en tekst kræver (eksemplet er hentet fra beton-udgaven af nærværende, citerede referat) hele 83 tegn!!!
Kik i koderne

Uden et eneste forsøg på at forklare om forhindringernes natur er hele punkt 5 er et sammenkog af løs, upræcis udenomssnak med mange uldne og tvetydige formuleringer, der stinker af bestyrelsens manglende vilje til ærligt at give ejerne indsigt i ejerforeningens sager og ejendommens drift.
Punkt 6
Bestyrelsen tager konkret stilling til at opdatere viceværtkontrakten m.m.

Info:
Der tages udgangspunkt i det oplæg til en ny kontrakt, der er rundsendt til bestyrelseskredsen.

Bestyrelsen skal debattere den fremtidige håndtering af indtægterne fra Foreningens fællesvaskeri. Egentlige tilbud på nødvendige nyinstallationer kan først foreligge efter mødet.

Referat:
Der var på mødet enighed om oplægget til den ny viceværtkontrakt, som efterfølgende er sendt til viceværten som forslag til videre forhandlinger, herunder justeringer af arbejdsopgaver og honorar.

Det besluttedes, at den fremtidige håndtering af indtægterne fra Foreningens fællesvaskeri skal udgå af viceværtens opgaver og i stedet administreres elektronisk, men i refererende stund foreligger de forventede tilbud på nødvendige nyinstallationer endnu ikke.
Sagen opfølges umiddelbart efter jul og nytår.

"... konkret ..." WOW! Men hvilken forskel gør det?

Hele omtalen af 'den nye viceværtkontrakt' strider mod, hvad bestyrelsen fortalte ved den seneste generalforsamling! Dengang lød budskabet, at varmemesterens ny kontrakt var færdig og på plads! Nu berettes, at man alligevel ikke er kommet længere end til at præsentere et 'oplæg'. Hvad skal medlemmerne tro?
       Det er nok ikke tilfældigt, at CJF, i modsætning til tidligere punkter, under dette punkt undlader at henvise til generalforsamlingen.

Det ville have været rationelt, hvis betalingsformen i tilknytning til vaskekælderen var blevet ændret samtidigt med udskiftning af maskinerne. Derved kunne foreningen have sparet udgifterne til omstilling af de nye (og i forvejen temmeligt dyre) 'Nortec' maskiner til Mieles betalingssystem.
Punkt 7
Eventuelt:

Info:
Til mødet foreligger følgende emner til behandling under dette punkt:
Opdatering om, hvorvidt der er konstateret nyt hundehold på ejendommen,
Opdatering om ejendommens generelle vedligeholdelsesforfatning.

Referat:
Ingen af mødedeltagerne havde kendskab til eller havde modtaget oplysning om nyt permanent hundehold på ejendommen i modstrid med vedtægternes og ordensreglernes bestemmelser.

Behandlingen af ejendommens overordnede vedligeholdelsesforfatning er indeholdt i mødets øvrige punkter og i referatet heraf.

Herudover besluttedes det, at de på generalforsamlingen vedtagne nye rygeregler på ejendommens område indskrives i ordensreglerne. Dette er nu sket, og de opdaterede ordensregler er ophængt til orientering på opslagstavlerne i de 2 opgange.

Som sidste punkt besluttede bestyrelsen at anmode viceværten om at sætte lås på de ikke aflåste kælderrum. Aflåsning af disse rum er en sikkerhedsforanstaltning, der er påkrævet ifølge husordenen, der tidligere i år er genomdelt til ejerne og nu er på ny er ophængt på opslagstavlerne i den senest opdaterede version. De berørte ejere kan få udleveret nøgler til den nye lås af viceværten mod betaling af udlægget for låsen.

Der forelå herefter ikke flere punkter til behandling på mødet.
Det kan nu betragtes som fastslået, at bestyrelsens (dvs. CJFs) iver for at håndhæve forbuddet mod hundehold har antaget sygelige proportioner.

"... overordnede vedligeholdelsesforfatning ..." ??? Så kan det vist heller ikke udtrykkes mere kluntet! Hvad mener referenten egentlig?

"... nye rygeregler ..." Hvordan lød de gamle?
       Bestyrelsens forslag om rygeforbud fik flertal ved afstemningen under den seneste generalforsamling, men det er ikke ensbetydende med, at det blev vedtaget, for iflg. dirigenten var fremmødet ikke tilstrækkeligt stort for at give generalforsamlingen kompetence til at ændre ordensreglerne.
       Den slags smådetailler anfægter imidlertid ikke bestyrelsen og en tidligere bestyrelse (dvs. CJF) har frækt ændret ordensreglerne helt uden om generalforsamlingen.

Referenten burde henvise til, hvilket punkt i ordensreglerne der bemyndiger bestyrelsen til at aflåse ubenyttede kælderrum.

Det er løgn, at ordensreglerne blev 'genomdelt' i 2014. Formuleringen tyder i øvrigt på, at ordensreglerne atter er blevet ændret uden medlemmernes godkendelse.

Referatet afsluttes med den vanlige bemærkning, der afslører, at bestyrelsen har ignoreret henvendelser fra medlemmerne.
Dato for mødeindkaldelsen:
Den 9. december 2014

Dato for referatet:
Den 29. december 2014

Referent, Carsten Fogt

291214 Endeligt møderef 101214
-oOo-

09-01-15